Kyllä meillä on myyriä vaikka millä mitalla, ja pikkulintuja sitäkin enemmän.
Yhtenä iltana minä yritin tuoda yhden pahasti kylmettyneen myyrän sisälle lämmittelemään, mutta isäntä huomasi sen ovella suussani, ja nakkasi takaisin ressukan ulos paleltumaan.

Illan alkaessa hämärtää käy tuolla takapihalla melkoinen vilske.


Kun pikkulinnut lopulta lopettavat illallisensa, ja tulee kaunis sininen hetki, ilmestyy tämä varpuspöllö ruokintapaikalle. Kait se jahtaa noita pihalla vipeltäviä myyriä ja muita pikku-hiiriä, tai nappaa jonkin linnun saaliikseen.

Kauriiden kanssa meistä on tullut niin hyviä kavereita, että olemme välillä jopa yhtä aikaa pihamaalla. Jos niitä on useampia tuolla ruokintapaikalla, niin seurailenkin mieluummin turvaetäisyydeltä.


Eihän sitä koskaan tiedä, miten ne puollustavat ruokapaikkaansa.

Aika tarkkaan ne tuijottavat ja saattavat astua jopa muutaman askelen minua kohtikin.

Yritin tuossa eilen kysellä niiltä, että sattuvatko tuntemaan niitä Jossun mainitsemia otuksia, tai olisko heistä vaikka joku sen niminen, mutta ne tuijottivat vain hiljaisina. Ehkä ne tarvitsevat hieman miettimisaikaa.

Minä taas en jaksa kovin kauvaa ulkona mietiskellä, kun on 10-20 astetta pakkasta, vaan juoksen välillää seuraamaan niitä ikkunasta.

Tuolla ne ovat taas juoksemassa pois ja heiluttavat häntäänsä minulle hyvästiksi. Varmaan ne taas muutaman tunnin päästä palaavat. Nykyään ne käyvät syömässä vähintään  kaksi kertaa päivässä.