1534190.jpg

Samalla reissulla pääsin myös hieman katsastamaan muitakin lintujen asumuksia kuin noita torneja. Tuossa pöntössä taitaa asustaa paljon lihavampi lintu kuin meidän kotipihan vastaavissa, kun on noin iso suuaukko pitänyt tehdä.

1534189.jpg

Ja tuo on varmaan jonkin meriharakan pesä, tai ainakin sen asukas on vesiympäristössä viihtyvä huoleton heikki.

1534178.jpg.

Lopulta löytyi mielenkiintoinen tienviitta:KUVAUSKOJU> Ajattelin pääseväni nyt aivan oikeaan kuvausstudioon. Väliäkö tuolla vaikka se olisikin lintujen sellainen. Sinne taiteiltiin pitkospuita pitkin.

1536812.jpg

Pettymys oli kuitenkin suuri, kun siellä oli niin pimeää. eikä meistä corgeista ainakaan saanut siellä kunnon kuvia. Linnut ovat varmaan kuvauskohde erikseen. Ilmankos emännän lintukuvat ovatkin niin kehnoja, kun se on erikoistunu vain meidän kuvaukseemme.

1534176.jpg

Parempi oli jatkaa minun kuvauksiani tuolla auringonvalossa.

1534180.jpg

Ihanaa oli päästä myös lintuveteen hieman vilvoittelemaan, kun sattui se tämän kevään helteisin päivä. Samalla bongasimme myäs tuollaisia kepin nokassa olevia lintutaloja kait pitkäjalkaisille linnuille.

1534181.jpg

Vettä juodessamme Likka-äiskä varoitteli, että pitäisin suuta hyvin pienellä, jottei veden mukana tule mitään ylimääräistä.

1534185.jpg

Sieltä kojulta palatessamme kohtasimme pienen perhoskoiran isäntäväkineen. Se oli niin suulas, etten millään yrityksistäni huolimatta saanut korotettua ääntäni sen yläpuolelle, jotta olisin kertonut, että siellä on vain lintujenkuvauskoju, eikä se sovellu koirien kuvaukseen. Voihan tietysti olla, että perhoskoirat ovat kuitenkin laji erikseen.

1534187.jpg

Vaan ottakootpa itse siitä selvää. Yritinpähän ainakin sille asiasta varoittaa, ja kyllä äiskäkin sille kait jotain yritti huudella.

1534177.jpg

Meillä vierähti sillä reissulla koko päivä. Kiva oli palata lopulta autolle. Tuolla yli sadan kilometrin kotimatkalla taisinkin sitten nukahtaa, ja näin unessa lissää ihmeellisiä lintuja ja niiden asumalähiöitä.