Lopultakin eilen koitti se hyvin tärkeä päivä eli kukon nimenantojuhla. Onneksi saimme osan Pinja-systerin laumasta tänne pätevän nimiraadin muodostamista varten. Siinä olikin pohdittvaa, ja kului paljon mehua, kahvia ja koirankeksejä.

Ensimmäisellä kierroksella jäätiin tasatuloksiin Konsta ja Aukusti nimien kanssa. Sitten toisella kierroksella Aukusti voitti yhden äänen enemmistöllä.

Kun mietimme talon seinustalla sopivaa tapaa kertoa nimivalinnastamme itse päähenkilölle, huomasimme hanhiparven lentävän pihamme yllä, ja kaksi hanhea laskeutui hieman alemmaksi ja pudotti jotain.

Sitten kuului melkoinen läiskähdys piha-altaasta, ja vettä roiskahti päällemme.

Voi ihanaa, REPE tuli kotiin! Kiitos Leo ja Mikko, kun olitte antaneet hanhille niin tarkan osoitteen Repen kotipaikasta!

Repe pääsikin ensimmäisten joukossa kertomaan kukolle sen uuden nimen.

Repe ja Aukusti näyttivät onneksi tulevan hyvin toimeen keskenään alkukankeuden jälkeen, ja myös kukon lempirouvat Ruusa ja Siiri olivat uteliaina heti paikalla.

Nimeämisjuhlansa kunniaksi Aukusti sai rouvineen taas suurta herkkuaan, kastematoja.

Olihan ne aikamoiset juhlat, ja nyt meidän kaikkien pitää muistaa kutsua sitä Aukustiksi eikä kukoksi. Muistattehan tekin nyt sen! MUTTA kukahan se oli joka antoi tuon nimiehdotuksen alunperin? Hän saa nyt sitte olla Aukustin kummi.