2169668.jpg

Eilen saimme Likka-äiskän kanssa tehtäväksi etsiä sopivan joulukuusen.

2169666.jpg

Ehti jo hieman hämärtää, ennen kuin löytyi sopiva. Tai oikeastaan valitsin kolmen erikokoisen kuusen ryhmän, kun en ollut aivan varma, millainen sen pitäisi olla. Laitoin palloni merkiksi. Äiskä ehti häipyä omille teilleen, joko myyriä jahtaamaan tai kauriita tervehtimään.

2169670.jpg

Illalla kun isäntä tuli töistä, lähdimme kuusta noutamaan. Se keskimmäinen oli kuulemma sopiva.

2169671.jpg

Se oli kyllä aika kaukana tuolla metsässä, mutta onneksi osasimme lyhdyn valossa takaisin kotiin, tai oisinkait minä voinu pimeässäkin haistaa jäljet, mutta isäntä ois pian eksyny.

2169673.jpg

Kyllähän se kinkku kieltämättä hyvälle tuoksuu, mutta en minä siitä kuule Vipsu niin kovasti välitä. Likka-äiskä tuntuu enemmänkin olevan noiden kinkkujen perään. Eikä sinne hyllyjen päälle kannata mennä ollenkaan kurkkimaan, koska ne on vielä joulusalaisuuksia huomiseen asti.

2169676.jpg

Tänään paistettiin taas tuollainen pieni kinkku. Se oli niin pieni, että ei sitä edes viitsinyt paljoa katsella. Eikä se ollut uunissakaan kuin kolmisen tuntia.

2169674.jpg

Sitten emäntä sanoi isännälle, että huomenna paistetaan sitten kalkkuna. Pitihän minun arvata, että siinä Repen katoamisessa oli jotain hämärää. Vai onkohan se kalkkuna ja kalakkuna sama asia?